Ágaprítási szolgáltatás a II. kerületben - 2017. tavasz

Idén is lehetett jelentkezni a II. Kerületi Önkormányzat ingyenes ágaprítási szolgáltatására. A Polgármesteri Hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat. A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani.

Jelentkezni 2017. ÁPRILIS 14-IG lehetett egy formanyomtatvány kitöltésével, és az ezt követő regisztrációval!

Azok, akik április 14-ig beküldték jelentkezésüket, 2017. MÁJUS 1-jéig regisztrálhatnak (időpontot választhatnak)!

A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül! A jelentkezők a jelentkezési- és a regisztrációs űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást kapnak.

Az előző évek tapasztalatai alapján a szolgáltatás rendje ebben az évben megváltozik! Nem a vállalkozó próbálja majd utolérni a jelentkezőket, hanem a jelentkezőknek kell az előre megjelölt időpontok közül választania!