Március elején indul a tavaszi ágaprítási szolgáltatás a II. kerületben - 2019.

Idén tavasszal ismét lehet jelentkezni a II. kerületi Önkormányzat ingyenes ágaprítási szolgáltatására. A Polgármesteri Hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat.

A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani.

Jelentkezési határidő: 2019. ÁPRILIS 30.

A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül! A jelentkezők a jelentkezési- és a regisztrációs űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást kapnak.

Az előző évek tapasztalatai alapján IDÉN a szolgáltatás rendje úgy változik, hogy a jelentkezőknek kell az előre megadott időpontok közül választania!

A jelentkezés módja:

  • online: REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP kitöltésével

A regisztráció beküldéséről - az Ön által megadott e-mail címre - automatikus válaszlevelet kap, amennyiben hiánytalanul tölti ki a mezőket! Ha 1 órán belül nem érkezik meg ez a levél, akkor a regisztráció sikertelen! Ez esetben, kérjük, próbálja újra vagy jelezze nekünk a hibát a (+36-30) 544-8778-as számon!