Rendezvények

Immár ötödik alkalommal vonult fel a zöld színben tündöklő Komposztáló Kerület Program az összművészeti, kulturális és kulináris nyári fesztivál palettáján. A programmal és a komposztálással kapcsolatos ismeretterjesztő kiadványok, bemutatók, eszközök, vagyis az írott és az élőszavas információszolgáltatás melett bemutatkozott a komposztkerék is. Idén először a gyerekek és a játékosabb kedvű felnőttek nem a kompomatával, hanem ezzel a szerencsekerékként forgatható új játékkal játszhattak. A komposztkerék nagy sikert aratott: sok diót, almát, szilvát és matricát nyerhetett, aki velünk játszott, miközben játékosan megtanítottuk egy-két komposzt praktikára.
 

komposztmesterA baseli önkormányzat, az arlesheimi komposztmester asszony és a Kompostforum Schweiz elnöknője jóvoltából alpesi mintára megvalósíthattuk és - a környezeti nevelés jegyében - megtekerhettük a kereket . A felragasztott képek mögött komposztos kérdések rejtőznek.
Mire jó az ásóvilla vagy a csiga háza? Hány lába van egy atkának vagy egy ászkának? Hogyan dolgozik a giliszta vagy hogyan komposztálhatjuk a lehullott lombot?
 

fesztiválfogatA fesztivál hangulata kitűnő volt. Nagy volt a sürgés forgás - különösen mikor nem esett az eső, vagy nem lógott a lába...

A gyerekek nagy kedvence, a fesztivál pónifogata éppen a mi standunk előtt fordult meg.

Standunkkal szemben helyezkedett el a vendéglátó tér, amely nem jöhetett volna létre, ha nincs a komposzt (lásd még: tápanyag, termőföld, humusz stb.)
 

mókamester

Sokat posztolt a komposzt körül Gulyás Laci barátunk is, a híres Vándormuzsikus és Langaléta Garabonciás. 

Rengetegen érdeklődtek a program iránt. Sokat beszéltünk, kérdeztünk- feleltünk, jól kifáradtunk, három napig megállás nélkül komposztáltunk.

Találkozzunk jövőre is! Addig is... itt lehet jelentkezni a programra.

Jó komposztot kívánunk mindenkinek! 

 

komposztpult