Szomorú hír – autónkkal együtt ellopták a komposzt játszóház kellékeit :((

Egyesületünk megalakulása óta azon dolgozik, hogy a helyi komposztálás népszerűsítése érdekében játékokat, oktatási segédeszközöket, ismeretterjesztő szakmai kiadványokat írjon, alkosson, fejlesszen, vásároljon. Ezeknek az eszközöknek a segítségével dolgozunk célkitűzéseink elérésén: foglalkozásokat, játszóházakat tartunk óvodás és iskolás gyermekeknek, komposztmester képző tanfolyamokat szervezünk felnőtteknek, szemléletformáló lakossági programokat bonyolítunk le. Eszközeink legjavát, komposzt játszóházunk legkedvesebb kellékeit egyik napról a másikra "egyszerűen” ellopták.

Arlesheim (Svájc) város önkormányzata (helyi alapítványán keresztül) 2010 végén, Budapest Főváros Önkormányzata (a Környezetvédelmi Alapon keresztül) 2012. tavaszán támogatta terveink és tevékenységeink megvalósítását. Rengeteg ön-erőt vagyis időt, energiát és alkotókedvet is bele fektettünk a kerekeken guruló, utazó cirkuszként működő játszóházunk felépítésébe, kidolgozásába, létrehozásába.

Egy fővárosi és egy vidéki iskolába is hivatalosak voltunk aznap (vagyis reggeltől-estig komposzt játszóház!), mikor kora reggel arra ébredtünk, hogy a ház elől eltűnt imádott családi autónk – a Komposzt Kerékkel, a hulladékos és „Földanyás” molinónkkal, a Kukatündérrel, papír és mágneses kép-sorozatainkkal, ujjbábjainkkal, bogárpoharainkkal és egyéb szemléltető eszközeinkkel, komposzt szerszámainkkal együtt :(.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiszünk a Csodákban és a „csodákban” is, ezért ma még bízunk abban, hogy amit elloptak tőlünk – részben vagy egészben – megkerül…

Egy-két játékon, kiadványon jól látható egyesületünk logója, ezért arra kérjük az Esetleges, jó szándékú megtalálót, hogy segítsen visszajuttatni hozzánk ezeket a számunkra nélkülözhetetlen, másoknak valószínűleg haszontalan tárgyakat!

Köszönjük!